Tanácsok nagy mennyiségű személyes növekedés eléréséhez

Tanácsok nagy mennyiségű személyes növekedés eléréséhez

Amikor arról van szó, hogy egyénileg fejleszti magát különböző területeken, emlékeznie kell egy dologra, csak ön és csak is ön fog segíteni a személyes fejlődésben. Ez a cikk néhány jó tippet fog áttekinteni, amelyekkel alkalmazhatja egyéni fejlődését.

Míg az "önsegély" kifejezés azt sugallja, hogy a mankókkal fel tudja emelni magát, és jobb lesz az élete, ezt soha nem teheti meg egyedül. Keressen olyan kollégákat és mentorokat, akik bölcsességet vagy tanácsot adhatnak a döntő időkben. A támogatói hálózat kiépítésével és a segítségkéréssel jobban felkészülhet arra, hogy segítsen önmagának és túlélje a nehéz helyzeteket.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne maradjon túl sokáig bent. Ha beltéren tartja magát, gyorsan elszigetelődhet és nagyon depressziós lehet. Lehet, hogy nehéz, de próbálja meg kényszeríteni magát arra, hogy minden nap menjen ki a szabadba, csak hogy kijusson a házból.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, ha kapcsolatba lép olyan emberekkel, akik ugyanazt tapasztalják, mint ön. Mehet egy támogató csoportba is. Ha felveszi a kapcsolatot olyan emberekkel, akik ugyanazokon a dolgokon mennek keresztül, segíthet, mert nem fogja annyira egyedül érezni magát.

A személyes fejlődés stresszes lehet, mivel sok kihívást jelent, miközben a régi szokásokon kíván változtatni. Próbálja minimalizálni a stresszt az életében ebben az időszakban. A stressz minimalizálása megakadályozhatja a túlzott reakciót a stresszorokra. Így minden akadály nagyobb valószínűséggel lesz sikeres, mivel a túlreagálás fogékonyabbá tesz minket a tévedésekre.

Az önbizalom javításának nagyszerű módja, ha előírja a testmozgást. Az edzésből származó pozitív energia és az edzőterembe járó kifizetődő érzés rendkívül sokat segíthet az ember önbecsülésében. A jobb közérzethez néha csak az önértékelés javítása szükséges.

Tűzzön ki maga elé egy célt, hogy minden héten dicséretet mondjon tíz embernek. Ezek az emberek lehetnek olyanok, akikkel együtt dolgozik, vagy családtagjaik, vagy teljesen idegenek az utcán, a boltban vagy a buszon. Végül rájön, hogy ez lesz a második természet; ez arra kényszeríti, hogy szinte bárkiben megtalálja a pozitív tulajdonságokat.

Koncentráljon arra a jó érzésre, amit valami elvégzése hoz. Ne arra koncentráljon, hogy mennyire utálja az adott tevékenységet. Gondolja meg, mennyivel jobban fogja érezni magát, ha lekerül a tennivalók listájáról! Senki sem szereti takarítani a kutya kenneljét, de rosszabb, ha napokig kell aggódnia, mielőtt végre megadja magát és munkába áll!

A helyes gondolkodásmód nagyon motiváló, mindaddig, amíg szűrjük a szükségteleneket. Sok probléma fog felmerülni mindennapi életében. Szánjon időt arra, hogy átszűrje mindennapi életét, és a problémákat és aggályokat relevánsnak vagy irrelevánsnak minősítse. Ha megszabadul az önbizalomhiánytól a szükségtelen stressz minimalizálásával, növeli önbizalmát és lendületét.

Ha a depresszió fizikai és érzelmi tüneteivel küzd, ne habozzon, forduljon támogató rendszeréhez megerősítésért és tanácsért. Próbálja részletesen elmagyarázni, hogyan érzi magát. Ez segít szeretteinek megérteni, hogy a depresszió hogyan hat önre. A depresszió gyakran arra készteti az embereket, hogy elszakadjanak azoktól az emberektől, akiket a legjobban szeretnek. Ha ez megtörtént önnel, akkor értse meg, hogy szerettei mindenben segíteni akarnak.

A valódi személyes fejlődés érdekében győződjön meg arról, hogy befogadja és megemészti az éppen megtanult információk nagy részét. Nemcsak arról szeretne gondoskodni, hogy emlékezzen mindenre, amit most megtanult, hanem arról is, hogy megfelelően alkalmazza új tudását, csak akkor láthatja az igazi személyes fejlődést.