Csodálatos önsegítő tippek, amelyek beválhatnak Önnek!

Csodálatos önsegítő tippek, amelyek beválhatnak Önnek!

 

Az elhatározás, hogy jobbá teszi önmagát, nagyszerű cél, amit kitűzhet. A személyiségfejlesztés - a művészet, hogy többet hozzunk ki magunkból - gazdagító, rendkívül kifizetődő folyamat lehet. Ehhez nem is kell egy mindent átfogó mesterterv. Néhány ilyen egyszerű ötlettel elindíthat egy személyiségfejlesztési rutint (vagy javíthatja a meglévőt):

Mielőtt egyetlen lépést is megtenne az önfejlesztés és a siker felé vezető úton, vállalnia kell a felelősséget. Ön,és csakis Ön az, aki hibáztatható a kudarcaiért, és Ön, és csakis Ön az, aki képes a siker eléréséhez szükséges változtatásokat végrehajtani. Egy kis kemény szeretetet kell adnia magának. Emlékeztesse magát arra, hogy senki sem fogja ezüsttálcán átadni a tökéletes életét. Ezt szem előtt tartva, kövesse az álmait, és vállalja a sikereit!

Mindenképpen vegyen egy mély lélegzetet, amikor stresszesnek, pánikba esettnek vagy aggódónak érzi magát. Csak vegyen egy mély lélegzetet, lélegezzen be négyszer, és lélegezzen ki nyolcszor. Ha így tesz, az segít, hogy tudatosan átvegye az irányítást az érzései felett, és lehetővé teszi, hogy csak egy pillanatra is nyugodt legyen. Ez erőt adhat ahhoz, hogy átcsoportosítsa magát, és újra nekilásson a problémának.

A kitartás minden jó személyiségfejlesztési program egyik sarokköve. Az ambiciózus célok és a gondos tervezés általános személyiségfejlesztési folyamatok, de nem sokat segítenek, ha a baj első jelére az egész programot fel kell adni. A hibák és kudarcok elkerülhetetlenek - a személyiségfejlesztés arról szól, hogy túllépjünk rajtuk, nem pedig arról, hogy kiküszöböljük őket.

Nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne éljen vissza az alkohollal, különösen, ha gyógyszereket szed. Az alkohol depresszív hatású, és megzavarhatja az Ön által szedett gyógyszerek hatását. Ha antidepresszánst is szedsz, az alkoholfogyasztás mellékhatást eredményez, és még depressziósabbá teszi az embereket.

Dolgozzon személyes erősségeinek felfedezésén. Próbáljon meg egy listát készíteni azokról, amelyeket ismer, és próbálja meg összeírni a gyengeségeit, amelyek visszatartják attól, hogy olyan erős ember legyen, amilyennek gondolja magát, vagy amilyen lehetne. Még mások, például a barátok vagy a családtagok véleménye is adhat némi rálátást arra, hogyan lehetne jobbá tenni magát.

Amikor megpróbál pozitív maradni az önsegítő folyamat során, szánjon időt arra, hogy megnézze a környezetét, és csodálja mindazt, ami nagyszerű az életben. Például a nap az egész világot (és még többet is) energiával lát el, az ilyen egyszerű dolgokat is érdemes pozitív megerősítésként hasznosítani.

Soha ne féljen segítséget kérni a munkájához. Ez nagyon nehéz lehet, ha olyan ember ÖN, aki megszokta, hogy mindent maga csinál, de meg kell tanulnia kinyújtani a kezét, és másokkal együtt dolgozni. Ez különösen akkor igaz, ha olyan területen dolgozik, amely a csoportos projekteknél az együttműködésből él. Meglepődne, hogy a csoportja mennyi mindent el tud végezni.

Az erősségfelmérésen való részvétel az egyik legjobb módja annak, hogy felmérje, mennyire ismeri az erősségeit és a gyenge pontjait. Ez a fajta felmérés megadja Önnek a legfontosabb öt erősségét, amelyeket aztán beépíthet a mindennapi életébe, és alkalmazhatja mind a magánéletében, mind a szakmai életében.

Bár a személyes fejlődési céljaihoz vezető út hosszú lehet, nem kell, hogy fáradságos legyen. Mindig jó ötlet, ha nyitott szemmel jár az új személyes fejlődési ötletek után. Lehet, hogy több olyan hasznos tippbe is belefuthat, mint amilyenek ebben a cikkben szerepelnek, amelyekkel gyorsabban elérheti céljait - vagy legalábbis megakadályozhatja, hogy az oda vezető út unalmassá váljon.