Játékok, amelyeket minden Nintendo rajongónak meg kell néznie

Játékok, amelyeket minden Nintendo rajongónak meg kell néznie

 

Kétségtelenül hallottál már a videojátékokról, és valószínűleg néha-néha játszol is velük, de a következő cikkből biztosan megtudsz valamit, amit eddig nem tudtál róla. A csalókódoktól kezdve a kedvezményeken át a következő szintre juttató átvezetőkig mindig van valami újdonság a játékokban. Jó szórakozást!

Ha a gyermekeidnek (vagy más ismerősödnek) vásárolsz játékot, először beszéljétek meg velük a vásárlást. Ne vásároljatok csak úgy hirtelen ötlettől vezérelve. A sportjátékok egészen mások, mint az RPG-játékok, ezért ha van valamilyen különleges érdeklődési körük, akkor győződj meg róla, hogy tudod, mi az.

Mindig nézd meg a platformot, mielőtt játékot vásárolsz a számítógépedre. Ha például Apple által gyártott számítógépe van, nem futtathat PC-s játékot a rendszerén. Különösen, ha nem figyelsz oda, könnyen elkövetheted ezt a hibát. Fektessen egy plusz percet a vásárlás során, hogy megbizonyosodj arról, hogy a játék megfelelő verzióját vásároltad meg.

Ne egyél egészségtelen ételeket videojátékozás közben. Ez egy szörnyű szokás, amibe bele lehet szokni. A videojátékozás semmiben sem hasonlít a testmozgáshoz, és a sok nassolnivaló csak zsírrá fog alakulni. Ha muszáj nassolnod, válassz valami egészségeset a játékidőre. A tested meg fogja köszönni.

Bármennyire is izgalmasnak tűnik számodra egy videojáték, vásárlás előtt olvasd el a véleményét. A játékgyártó cégek mindent megtesznek azért, hogy a játékuk csábítónak tűnjön, holott valójában unalmas, hogy egyenesen borzalmas. Használd az internetet a vélemények keresésére, vagy kérdezd meg a barátaidat, akik már játszottak az adott játékkal.

Bár egy játék besorolása azt jelzi, hogy a játék alkalmas egy középiskolás korú gyermek számára, a benne lévő erőszak mértéke nem biztos, hogy tetszeni fog neked. Ha ez történik, akkor vagy tedd el a játékot, vagy korlátozd, hogy gyermeked mennyi ideig játsszon vele. Bár mindentől nem tudod megvédeni őket, de azt ellenőrizheted, hogy mennyi erőszakot látnak.

Nézz utána a minősítéseknek, és állapítsd meg, hogy milyen korosztály számára megfelelőek az "M" besorolású játékok. Beállíthatod a konzolokat úgy, hogy ne játszhassanak felnőtt tartalmakkal. Ez PC-vel is megtehető, de ehhez némi szakértelemre van szükség. Fontos, hogy megértsd, hogyan védheted meg gyermekeidet.

Mielőtt sok pénzt költenél olyan dolgokra, mint a vezérlők vagy a memóriakártyák, nézz utána az interneten egy használt változatnak. Néha egy boltban elfogynak a használt játékhardverek, amelyek nagyon kedvező árúak lehetnek. A vásárlás előtt mindenképpen nézd meg az online eladó visszajelzéseit, hogy tudd, azt kapod-e, amiért fizettél.

Nem számít, hogy milyen játékkal vagy milyen szinten játszol, a videojátékok világa sokféleképpen gazdagíthatja az életedet. Csak hátradőlhetsz és lazíthatsz, barátaiddal ádáz versenybe szállhatsz, vagy tanulhatsz valami újat és értékeset. Remélhetőleg az imént olvasott cikk a következő szintre emeli a játékodat.