Minden, amit az iPhone 7-ről tudni érdemes

Minden, amit az iPhone 7-ről tudni érdemes

 

Példátlan dolog történt, amikor idén április végén az Apple közzétette a szokásos negyedéves pénzügyi jelentését: kiderült, hogy az iPhone-ok eladásai csökkentek az előző év hasonló időszakához képest. Nem is kevéssel, 16%-kal. Ilyen pedig még soha nem történt, amióta világ a világ, és iPhone az iPhone. Ezzel párhuzamosan a cég negyedéves bevétele is csökkent, amire szintén rég volt már példa, egészen pontosan 13 éve. A józan paraszti ész erre azt mondja, hogy csókolom, ez még mindig bő 50 millió eladott telefon három hónap alatt, és 50 milliárd dolláros forgalom, amiből 10 milliárd ott marad tiszta nyereségként, ez olyan, mintha Messi a 13. BL-döntőjén csak két gólt rúgna az addigi mesterhármasok helyett. A tőzsde azonban nem a józan paraszti ész szabályai szerint működik: a bizalom megrendült, az árfolyam bezuhant, egy nap leforgása alatt 47 milliárd dollár füstölt el az Apple piaci értékéből. Csak összehasonlítási alapként: ez nagyjából 50-szer annyi, mint amennyit Matolcsyék hosszú évek fáradságos munkájával kilapátoltak az MNB alapítványaiba.

Ennek tükrében minden eddigi iPhone-modellnél fontosabb lesz az idei verzió, aminek a feladata, hogy újra megrúgja azt a bizonyos mesterhármast, és visszaterelje az Apple-t a megszokott pályára. A telefon gyártása néhány napja kezdődött el, ennek megfelelően tele is van az internet a kínai gyárakból származó, rossz és még rosszabb minőségű kiszivárgott fotókkal és információkkal. Összeszedtünk minden pletykát, minden elérhető információt, iparági híresztelést és spekulációt arról, mit fog tudni az iPhone jubileumi, tizedik kiadása.

Kameradarab
Hogy mi lesz a telefon neve és a megjelenés ideje, abban aránylag biztosak lehetünk: az Apple már négy éve mindig szeptember végére időzíti a premiert egy pénteki napra; és nyolc generáció óta tartja magát a „páros évben nagyobb verziószám, páratlanban mögé teszünk egy S betűt” szokáshoz. Bár a tradíciókba kicsit belekavart az SE készülék márciusi bemutatója, ez valószínűleg nem okoz különösebb zavart az Erőben, legfeljebb behoz még egy termékciklust, az olcsó iPhone tavaszi modellfrissítését. Idén tehát a legvalószínűbb dátum szeptember 23., a név pedig iPhone 7 és 7 Plus lesz. Sokáig keringtek pletykák egy harmadik, 7 Pro vagy 7 Premium nevű, extra felső kategóriás modellről is, de ezt a mostani kiszivárgott fotók és dokumentációk nem erősítik meg.