Legyen merész, amikor kipróbálja ezeket az új otthonfelújítási ötleteket

Legyen merész, amikor kipróbálja ezeket az új otthonfelújítási ötleteket

Sok lakásfelújítási munka elvégezhető szakember segítsége nélkül is. Számos önsegítő könyv áll rendelkezésre, amelyek segítségével pontosan megtanulhatja, milyen technikákra és felszerelésekre van szüksége bármilyen munkához. Ha követi az utasításokat, a munkát első alkalommal megfelelően el tudja végezni.

Használja ezt a két lépést, hogy a mennyezet magasabbnak tűnjön. Helyezhet be állólámpát, vagy akár festhet néhány csíkot a falak köré. Az ehhez hasonló kiegészítések olyan optikai csalódásokat jelentenek, amelyeket az emberek szeme felfelé képes követni. A vonalak miatt a mennyezet magasabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Hajfúvóval felgyorsíthatja a gipszkarton tapasz száradását! Bármely hajszárító addig működik, amíg elég hordozható ahhoz, hogy a levegő áramlását a tapaszra irányíthassa. Tartsa a levegő hőmérsékletét alacsonyra, és ne próbálja meg túl gyorsan megszárítani a tapaszt, különben megreped.

Használt ecseteit és hengereit tegye műanyagba és a hűtőbe! Ha a közeljövőben továbbra is ugyanazt a festéket kívánja használni, nincs okuk kimosni az ecsetet és a hengereket. Csak zárja be őket egy műanyag zacskóba, és tegye be a hűtőszekrénybe. Hetekig használhatóak lesznek!

A gyertyaviaszt nehéz eltávolítani az asztalterítőről és más felületekről. Egy egyszerű megoldás lehet, ha veszünk egy darab viaszpapírt, ráfektetjük a viaszfoltra, majd vasaljuk a vasalóval a legmagasabb fokozaton. A vasaló megolvasztja a viaszt, amitől ráragad a viaszpapírra.

Nyáron menjen ki a szabadba, és szedjen néhány vadvirágot. Helyezze a vadvirágokat egy régi és nem kívánt telefonkönyv lapjai közé. Halmozzon fel körülbelül 50-60 kiló könyvet a telefonkönyv tetejére, hogy a virágokat szárazra nyomja. Körülbelül egy-két hét préselés után ragasszuk fel a virágokat egy kartonpapírra, és akasszuk fel a szobákba. Nagyszerű fókuszpontot és természetbarát megközelítést biztosítanak az otthoni dekorációhoz.

Tisztítsa meg otthonát kívülről. Néha csak egy kis TLC-re van szükség ahhoz, hogy otthona jobban nézzen ki és jobban érezze magát. Vágja le a cserjéket, és húzza ki a gyomokat a virágágyásból. Adjon hozzá néhány dekoratív tájvilágítást, és győződjön meg arról, hogy az összes külső lámpatest megfelelően működik.

Ahelyett, hogy új bútorokba fektetne be, érdemes lehet a jelenlegi bútorait szakemberrel megjavítani és átkárpitozni. A régebbi bútorok sokszor jobb minőségűek, és néhány megfizethető javítással és felújítással kevesebb pénzért jobb bútorokat kaphat, mint amikor olcsó új bútorokba fektet be.

Ha saját maga végzi el a lakásfelújításokat, az sok büszkeséget és örömet okozhat. Azt a pénzt, amelyet megtakaríthat azáltal, hogy saját maga hajtja végre a fejlesztéseket, máshol is felhasználhatja, vagy a jövőben további fejlesztésekre fordíthatja. A könyvekben található utasítások követésével a munka gyors, egyszerű és kifizetődő lesz.