A fitnesz rutinnak nem kell keménynek lennie az eredmények eléréséhez

A fitnesz rutinnak nem kell keménynek lennie az eredmények eléréséhez

Sokan mondják, hogy az edzettség javítása a céljuk az új évre. Az emberek azonban gyakran nem érik el fitneszcéljaikat, mert hiányoznak az edzettségük javítására vonatkozó ismeretek vagy információk. Ez a cikk számos tippet tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak edzettségének javításához.

Ne felejtsen el naponta nyújtani. A nyújtás különösen fontos az edzés megkezdése előtt. A felfrissülés csökkenti annak az esélyét, hogy meghúzza az izmokat vagy megsérül. Ezenkívül rugalmassá teszi Önt, és jobban felkészíti teste többi részét a közelgő edzésre.

 Az edzés gyakran kényelmetlen, mivel azon dolgozik, hogy növelje az állóképességét és a határait; ennek azonban nem szabad kifejezetten fájdalmasnak lennie. Ha valaha is erős fájdalmat érez edzés közben, azonnal hagyja abba, amit csinál. Ha a fájdalom nem enyhül, forduljon orvoshoz, mert sérülést szenvedhetett.

Ha az edzőteremben edzeni unalmas, nincs egyedül. Ne csüggedjen attól, hogy más emberek buzgón edzenek az edzőteremben. Különbözőek az emberek, más az ízlés. Amit egy ember szeret, nem feltétlenül azt fogja szeretni egy másik. Logikus, hogy bizonyos tevékenységek untatják. A kulcs az, hogy megtalálja azt a fizikai tevékenységet, amelyet szeret.

Annak érdekében, hogy maximalizálja futóedzettségét, legalább hathetente tartson szünetet. Ez lehetővé teszi a test helyreállítását, és segít megelőzni a sérüléseket. Ezen a szüneti héten célszerű nem teljesen pihenni, hanem felére csökkenteni a terhelést.

Egyáltalán nem butaság hangsúlyozni a pozitív hangulat fontosságát a fitneszben. Ha jó hangulatban edz, többet fog gyakorolni, többet fog hasznot húzni, és tovább tud lépni. Ha pozitívan érzi magát edzés közben, akkor a jó eredményekre koncentrál a fitnesz felé vezető úton lévő negatív akadályok helyett.

A felülések és fekvőtámaszok nagyon jó eszközök a karcsú test kialakításához. A felülésekben és fekvőtámaszokban az a legjobb, hogy szinte bárhol elvégezheti őket. A nap szinte bármely szakában végezhet fekvőtámaszokat és felüléseket, csak egy kis időre van szüksége, és egy gyors edzést hajthat végre.

Egy igazán jó módja annak, hogy fitt legyen, ha elkezdi használni a szabad súlyokat az edzőteremben. Sok embert megfélemlítenek a szabad súlyok, és hajlamosak ragaszkodni a gépekhez. A szabad súlyok jobbak, mint a gépek, mert több izomrostot használnak fel. Csak győződjön meg arról, hogy tudja, hogyan kell megfelelően végrehajtani az emelést.

A nyújtásokat az edzés megkezdése előtt és utána kell végezni, hogy lehűtse az izmokat az intenzív teljesítménytől. Nyújtáskor a legjobb, ha 15-30 másodpercig tart egy pozíciót, és próbáljon meg nem ugrálni a tartás közben. Az ugrálás során az izom szükségtelenül megüti az inat vagy a testrészt, és sérülést okozhat.

A hasizmok gyakorlásához felüléseket kell csinálni. Egyszerűen feküdjön laposan, háttal lefelé a földön. Ezután emelje fel a lábát úgy, hogy a lába továbbra is a földön legyen, és a térd felfelé mutasson. Tegye a kezét a feje mögé, és kissé emelje fel felsőtestét a talajtól, de ne jöjjön fel egészen. Ez erősíti a törzs izmait.

Ahogy a cikk elején elhangzott, a személyes edzettség javítása nagyon nehéz kihívás lehet, de sokkal könnyebbé válik, ha megfelelő tanácsokkal és tippekkel rendelkezik a sikerhez. Alkalmazza az ebben a cikkben található tanácsokat, és haladjon a jobb személyes fitnesz felé.