A lakatos-csalások elkerülése: Hasznos tippek és tanácsok

A lakatos-csalások elkerülése: Hasznos tippek és tanácsok

 

A lakatos több, mint szakember, valóban életmentő lehet. Ezt már tudni fogja, ha késett a munkából és bezárta az autóját. Ha van egy minőségi lakatos, akkor soha nem marad hidegben, ezért nézze meg az alábbi tippeket, hogyan válasszon jó kereskedőt.

Ha van garázsa, vegyen fel egy lakatost, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ajtó biztonságos. Sok ember ezt elmulasztja, és végül valaki illetéktelenül lép be az otthonába. Még akkor is, ha bezárja és rögzíti a garázs ajtaját, akkor is kell tartania egy zárat a ház ajtaján.

Ha nem tud bejutni az otthonába, ne hagyjon valakit a zárba fúrni, mielőtt bármilyen más taktikát kipróbálna. Ezenkívül valószínűleg nem jó az, aki azonnal ki akarja cserélni a zárat. Egy jó lakatos szinte bármilyen ajtón bejuthat. Ezért nem szükséges a fent említett két lépés.

Elkerülheti a külön díjakat, ha normál munkaidőben felveszi a kapcsolatot egy lakatossal. A lakatosok "órák utáni" költségei rendkívül változatosak. A díj lehet a szokásos díj kétszerese vagy annál is nagyobb.

Ne sértődjön meg, ha egy lakatos az Ön személyazonosságát kéri, vagy kissé kérdez. Biztosítania kell, hogy segítsenek annak, aki tulajdonképpen az otthon vagy a jármű tulajdonosa. Nem szeretne együtt dolgozni olyanokkal, akik nem tettek fel kérdéseket a hitelesség ellenőrzéséhez.

Lakatos felvétele előtt vegye fel a kapcsolatot a Better Business Bureau-val, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem volt-e sok panaszuk. Bár nincs semmi rendellenes abban, hogy van párja, egy minta azt mutatja, hogy ez a személy nem megbízható. A legjobb, ha erről róluk tudunk, mielőtt bíznánk bennük, hogy segítenek a zárban.

Amikor felhívja a lakatost, kérjen tőle néhány telefonszámot, amely a legutóbbi ügyfeleihez tartozik. Beszéljen néhány emberrel, hogy meghatározza a lakatos tapasztalatait. Ez nem tart olyan sokáig, mint gondolja, és az eltöltött néhány perc meg fogja érni, ha sikerül valakit eljuttatnia a tartózkodási helyére.

Ne alkalmazzon lakatosokat, amikor csak egy lehetőséget fontolgatott. Négy különböző lakatosról kell kapcsolatba lépnie, mielőtt felvesz egyet. Ez maximalizálja a kapott minőséget. Ha ismeri a munka ártartományát, kiválaszthat egy lakatost, aki tisztességes árat számít fel.

Mielőtt otthoni kulcsát bízza a lakatosra, hívjon néhány jelenlegi ügyfelet. A jó hírű vállalkozások soha nem állják meg a referenciák megadását, egyszerűen nyomon kell követniük és fel kell őket hívni. Kitalálja, mennyire jó a lakatos a munkájában, és derítse ki, milyen aránya van szabadidős és vészhelyzetek esetén.

A munkavégzés megkezdése előtt mindig kérjen lakatost, hogy mutassa meg az engedélyének másolatát. Jogilag a lakatosok kötelesek mindenkor magánál lenni az engedélyük zsebpéldányával. Ha nem hajlandóak, hívjon másik lakatot. Ha csak a megjelenés miatt próbálnak vádat emelni, forduljon a rendőrséghez.

Ügyeljen arra, hogy munkaidőben vegye fel a kapcsolatot a lakatosokkal. Egyes vállalkozók ezt a maguk javára használják, és feleslegesen magas árakat számítanak fel. Drasztikusan csökkentheti számláját, ha több árajánlatot szerez, mielőtt lakatost választana.

Most, hogy tudja, hogyan talál egy remek lakatost, csak meg kell tennie! Szánjon most időt arra, hogy felkészüljön, ha valami rossz történik. Amikor a küszöbön marad, és eltűnt a kulcsa, örülni fog, ha már a gyors tárcsázásban szerepel a számuk.