Web Design titkok amiről érdemes tudni

Web Design titkok amiről érdemes tudni

 

Szeretne létrehozni egy weboldalt, de nem tudja, hogyan? Azt szeretné, ha webhelye megjelenítené a képeket és videókat, de a telepítés ténylegesen túlmutat a képzettségi szinten. Ezért hasznosak a webdesignok. Olvassa el az alábbi tippeket, hogy megtudja, mi hiányzik.

Mindig jó, ha hozzáad egy faviconot a webhelyéhez. A favicon egy 16x16 képfájl .Ico formátumban. Ez a kép az URL-sáv mellett látható, az oldal címe mellett egy megnyitott lapon, és a könyvjelzők lapján is látható, ha az oldal könyvjelzőjét választja. A favicon segít a felhasználóknak abban, hogy gyorsan felismerjék az oldalát a böngészőben anélkül, hogy bármilyen szöveget olvasnának, vagy közvetlenül megtekinthetné az oldalt.

Ha a webes tervezésen dolgozik, használja a megfelelő grafikát a munkához. Ne feledje, hogy a bittérképes képek hatalmasak és általában nem működnek megfelelően, a PNG-k jól működnek. Az olyan egyszerű szöveges gombok vagy grafikák esetében, amelyek nem fényképek, használja a PNG-t 256 vagy annál nagyobb színű fájlokhoz. Használjon egy GIF-fájlt 256-nál kevesebbre.

A színkombinációk kulcsfontosságúak a webhely megnevezésében. A szövegnek könnyen olvashatónak kell lennie, és nem szabad eltűnnie a háttérben. A sötét szöveg világosabb háttérrel történő olvasása egyszerűbb, mint az ellenkezője. Kérje meg barátait, hogy adjanak visszajelzést a választott színekről.

Ne kényszerítse a felhasználókat furcsa BHO-k telepítésére. Sok tech-hozzáértő felhasználó nem fogja megtenni. A gyakori jogsértők közé tartoznak a szokatlan videojátékok, a képnézegetők és az interaktív játékok platformjai. A legtöbb szabványos használat esetén egy megbízható plugin van, mint például a Windows Media Player vagy akár a Flash is, amely a felhasználókat nem akarja vezetni.

Próbálja ki a képeket a postafiókjába, hogy maximalizálja az elkötelezettséget. Ez így barátságosabbnak tűnik. Amikor a látogatók több időt töltenek el a webhely összeállításával, várakozással tekintik a következő képre.

Ne használjon képeket a háttérben. Amikor az interneten a legnagyobb webhelyekről gondolkodik, nincsenek háttérképeik. Ha képi háttereket használ, magát olyan személyként képviseli, aki nem ismeri a webes tervezést. A képek háttereként a webhely lassabban töltődik be, ami a felhasználó frusztrációjához vezethet.

A szöveg könnyen elkészíthető, ha a kontraszt vagy a hátterű színek könnyen olvashatók. Ha a szöveget nehezebb olvasni, mert a háttér vagy a szöveg színe szembetegséget vagy olvashatatlan szövegrészeket hoz létre, a webhely látogatói kevésbé fognak megragadni.

Próbáljon meg egyértelmű és következetes elrendezést létrehozni a webhelyeiben. Azok a tiszta elrendezések, amelyek sok helyet használnak, jobban megvilágítják az oldal olvashatóságát és az általános megjelenést. Az elrendezésnek a tartalomra kell összpontosítania. Próbáljon meg minden számítógépen lévő betűtípust használni annak érdekében, hogy elkerülje a webhely helytelen megjelenését.

Egy weboldal tervezése egyszerű lehet, ha megfelelő ismeretekkel rendelkezik. Van néhány alsó vonal alapja, amely foglalkozik a webes tervezéssel, és ha egyszer megtanulod őket, segít, hogy az egész csoportot a megfelelő helyre helyezd. Tegye ezeket a tippeket a webhely indításakor, és a végén sikeres lesz!