iPhone szervizelése Budapest, kijelző csere kivitelezése

iPhone szervizelése Budapesten, kijelző csere kivitelezése

 

Írásunkkal szeretnénk, hogy kicsit beleláss a telefonok világába. Lásd úgy a készülékedet, ahogy mi látjuk azt. Az új telefon megjelenésével, ne csak az akkumulátor üzemidőre és a képernyőjére,valamint a telefon színére helyezd a hangsúlyt, vedd szemügyre szervizes szemmel is. Figyeld meg a belső felépítését, ok-okozatokat, mindezt azért, hogy ha meghibásodik szeretett telefonod, ne a vak világba kutakodj.Bizony, az esetleges meghibásodásokra is kellő figyelmet kell fordítani. Éppen ezért egy átfogó szakmai cikksorozatot indítunk ebben a témában, hogy a végére egy teljes képet kapj az okostelefonod belső felépítéséről.

iphoneszerviz.jpg

Első lépésben muszáj, hogy értsed a telefonod működését. Nem elég ismerni az alapvető hardvereket mint az alaplapot, kijelzőt vagy az akkumulátort, meg kell látnod a közöttük lévő kapcsolatokat, hogyan érintkeznek egymással és mi köti őket össze. Arra gondolok, hogy például mitől halkul el a telefonod, a némító gomb lenyomásakor? Hogy tudja felismerni az ujjlenyomatodat? Ebben a cikksorozatban a legnépszerűbb készüléktípusok felépítésével fogunk foglalkozni. Az Apple telefonjaival kezdünk.

Iphone 6s belülről, iPhone 6s kijelző csere

Az alaplap

Ugyanúgy mint a számítógépek esetében is, a telefon belsejében is az alaplap fogja betölteni a központi szerepet. Az összes információ ide fut be, valamit innen kapják a különböző alkatrészek az áramforrást. Alaplap nélkül az alkatrészek nem működének.

Az alaplapi tápellátó az egyik legfontosabb az un. IC vagy más névem PM IC. Az IC látja el árammal a különböző alkatrészeket. Minden alkatrésznek nem szükséges ugyanannyi áram, ezért a PM IC osztja el a megfelelő áramellátást. Az alaplapon elhelyezett processzor a beérkező jeleket feldolgozza, és tovább küldi a többi alkatrésznek. Hogy értsd, ha rákattintasz az elemlámpa ikonra, akkor ez a jel a processzorba érkezik, ami értelmezi ezt, majd az alaplap irányítja a parancsot a megfelelő alkatrésznek. Ebben az esetben LED lámpára. Az alaplap nem minden esetben egy alkatrész, előfordul, hogy több egység alkotja. Több egység esetén a kapcsolat szalagkábel segítségével biztosítható. Például egy ilyen szalagkábel fut a bekapcsológombon is.

Az iphoneokban ezek a szalagkábelek vannak:


    bekapcsoló gomb szalagkábel
    hangerőszabályzó szalagkábel
    előlapi kamera szalagkábel
    hátlapi kamera szalagkábel
    dock csatlakozó szalagkábel

Kijelenthetjük, hogy minden alkatrészhez egy alaplapi IC szükségeltetik, ami az adott alkatrészt irányítja a feldolgozandó információ szerint.